Wat zijn goede windschermen?

Gepubliceerd op 1 februari 2022 om 11:20

Een fijn terras in je tuin waar je heerlijk kan ontspannen, eten en drinken met familie of heerlijk een boek kan lezen. Dat wil toch iedereen? Maar hoe richt je een terras eigenlijk in? En wat zijn daarbij goede windschermen om te gebruiken? Dat lees je in dit artikel.

Terras met windschermen in zon of schaduw

Bedenk van te voren goed of je een terras op zonzijde of schaduwzijde wilt hebben. Een terras in de schaduw is uiteraard fijn als je niet graag in de zon zit. Hitte houd je daarmee tegen. Met goede windschermen kan je ook enige warmte tegenhouden door deze om je terras heen te zetten. Maar heb je graag planten op je terras? Planten groeien vaak minder goed in de schaduw. Let daar goed op bij het aanschaffen van planten. Een terras in de volle zon heeft daarentegen ook voordelen. Het is vaak warmer en je kan heerlijk genieten van alle zonnestralen. Als je in de zon gaat zitten, vergeet dan niet goed voor je huid te zorgen met zonnecrème en zet een zonnebril op. Op dit terras is een parasol aan te raden, want het is niet verstandig om te lang in de volle zon te zitten. De keuze van beplanting in de zon is niet moeilijk, bijna alle eenjarige zomerbloeiers en kuipplanten doen het hier prima.

De indeling van het terras met een windscherm

Het moeilijkste bij het inrichten van een terras is het maken van de juiste indeling. Bedenk vooraf hoeveel mensen tegelijk gebruik moeten maken van het terras. Op een terras in de zon wil je misschien ook ligbedden plaatsen om heerlijk te kunnen zonnen. Op een plek in de schaduw is een tafel om achter te eten handig. Als het terras aan de zitkamer of keuken grenst, moet je ook rekening houden met de zichtlijnen. Op die manier kan je alles wat binnen is goed in de gaten houden. De inrichting van het terras kan het uitzicht vanuit het huis namelijk erg beïnvloeden. Hoe maak je een goede indeling van het terras?

  • Teken een plattegrond van de inrichting
  • Zet de zichtlijnen op papier
  • Teken de looproutes uit

Houd hierbij ook rekening met de windschermen. Waar plaats je die en hoe is dan het zicht? Later in dit artikel lees je meer over wat goede windschermen zijn.

Na de indeling komt de aanschaf van meubels

Is de indeling van het terras naar wens? Check! Tijd voor de volgende stap het aanschaffen van de tuinmeubels en windschermen. Je kunt kiezen voor een grote tuintafel, handig om aan te eten of te werken. Daarnaast moet je kiezen voor de juiste tuinstoelen. Om lekker te zonnen kun je beter ligstoelen neerzetten en voor bij de eettafel zijn verstelbare stoelen weer heel handig. Of wil je het helemaal luxe maken met een loungeset? Let bij de aanschaf van de meubels ook op het materiaal. Gaat dit buiten lang mee? Houd ook rekening met de bestrating. Stoelen staan immers steviger op tegels dan op grind. En wat zijn goede windschermen? Een goed windscherm is stevig, duurzaam en makkelijk op te bergen. Denk hier bijvoorbeeld aan een mobiel windscherm.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.