Kunstgras schoonhouden en schoonmaken: handige tips

Gepubliceerd op 2 juni 2021 om 14:23

Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van een kunstgrasgazon is dat je dit namaakgras heel eenvoudig schoon kunt houden en dat het onderhoud in zijn algemeenheid weinig voorstelt. In dit artikel leggen we je uit hoe je kunstgras schoonmaken kunt en hoe je het onderhoud aanpakt. Profiteer van de adviezen in dit artikel en houd jouw kunstgrasgazon ook in topconditie!

Het schoonmaken van kunstgras doe je op deze manier

Kunstgras schoonmaken kunt je op diverse manieren doen. Ook kun je gebruikmaken van een sopje en het kunstgras met een bezem schoonvegen. Wil je nog sneller te werk gaan? Gebruik dan gewoon een tuinslang om de grasmat snel te kunnen afspoelen. Eventueel kun je een bezem gebruiken, zodat je goed tussen de kunststof grassprieten kunt komen

Water met schoonmaakazijn kan ook, maar pas wel op

Om een goed en effectief schoonmaakmiddel voor je kunstgras te maken, kun je ook wat schoonmaakazijn mixen met water. Maar pas hier wel een beetje mee op en gebruik zeker geen puur azijn. Puur schoonmaakazijn kan namelijk schadelijk zijn voor je kunstgrasmat. Maar een beetje schoonmaakazijn in een emmer water doen, dit goed mixen en zo een azijnsopje maken is geen enkel probleem en werkt prima om je kunstgrasgazon goed en grondig te reinigen.

Preventief ingrijpen is ook een manier om je kunstgras netjes te houden

Wanneer je struiken, een heg en/of bomen in of rond je tuin hebt staan, vallen er relatief veel bladeren en takjes op je kunstgrasgazon. Door preventief in te grijpen en je heg en struiken goed bij te houden en te ontbladeren, kun je voorkomen dat er een hoop groenafval op je gazon terechtkomt. Ruim ook eens per seizoen, dus minstens vier keer per jaar, bladafval en andere groenafval goed op. Zo voorkom je dat dit onder de schoenen op je kunstgrasgazon terechtkomt. Je kunstgras schoonmaken en goed schoonhouden vereist dus enige discipline. Maar vergeet niet dat je qua onderhoud aanzienlijk minder tijd, geld en moeite kwijt bent dan bij natuurlijk of echt gras. Je gazon nat en vochtig houden behoort namelijk tot de verleden tijd. Verder ben je ook verlost van het gazon met de grasmaaier kortwieken, want dat hoeft met kunstgras ook niet meer. Ook onkruid wieden, de grasranden bij knippen en het verticuteren van je grasmat is iets wat je vanaf nu nooit meer hoeft te doen. En hoe lekker is dat! Geniet dus zonder veel werk van je mooie kunstgras!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb